A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Новини

Увага! Змінено електронну адресу!

Відділ освіти Холмківської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області повідомляє про зміну електронної пошти на osvita_holmok@ukr.net

10:54 06.04.2023

Про наставництво (педагогічну інтернатуру)

Педагогічна інтернатура почала діяти в Україні з вересня 2022 року. Її місія – адаптація “новеньких” вчителів (інтернів), які тільки починають працювати в школі. Супровід інтернів та підтримку в роботі здійснюють досвідченіші педагоги-наставники.

09:14 06.04.2023

Вітаємо талановитих учениць!

В обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку "Зоологічна галерея" здобули перемогу чотири учениці закладів загальної середньої освіти громади:

15:11 04.04.2023

"Малятко" знову оздоровлює!

Березень місяць видався насиченим та цікавим для вихованців Шишлівського та Сторожницького закладів дошкільної освіти, оскільки з 16 березня по 31 березня 2023 року дітки мали можливість оздоровитися та відпочити в санаторії "Малятко" . Заклад забезпечив надання дітям послуг оздоровчого та профілактичного характеру, а саме: фізична терапія, інгаляції (киснева терапія), масажі. Програма перебування була насиченою: спостереження, спортивні ігри, екскурсія на кінну ферму, пішохідні прогулянки. Все це заряджало дітей позитивною енергією , незабутніми враженнями та емоціями. 

12:58 03.04.2023

Вітаємо!

Вітаємо Бодак Анастасію, ученицю 8 класу Коритнянського ліцею (учителька Корпанець У.Ф.), з ІІІ місцем на обласному етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови і літератури! 

08:41 16.03.2023

ПРАЦЮЙ, НАВЧАЮЧИСЬ, І НАВЧАЙСЯ, ПРАЦЮЮЧИ!

З 5 по 10 березня 2023 року у м. Братислава (СР) відбувся перший з двох запланованих семінарів-тренінгів, організований за підтримки Міністерства освіти, науки, досліджень та спорту Словацької республіки (MŠVVaŠ SR, https://www.minedu.sk/) та представництва Фонду Конрада Аденауера в СР (https://www.kas.de/de/web/slowakei) згідно програми освітньої організації „Teach for Slovakia" (https://teachforslovakia.sk/), Українського інституту розвитку освіти (УІРО). Досвідчені тренери Роман Веверка (Roma Veverka) та Ерік Томаш (Erik Tomasch), які одночасно є наставниками наставників (менторів) регіональних центрів підтримки вчителів Словаччини (RCPU (https://www.minedu.sk/regionalne-centra-podpory-ucitelov/), з урахуванням особливостей нашого досвіду підготували програму „Ментори до шкіл України". Навики взаємодії з учителем, який потребує підтримки, опановують наразі 15 майбутніх наставників, членів пілотного центру при ЗІППО, зокрема: Ганич Олена, заступник начальника відділу освіти Холмківської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області; вчителька хімії Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 та вчителі Сторожницького ліцею: Юрчук Вікторія Тиборівна, Ласько Надія Федорівна та Дацюк Оксана Володимирівна. За підсумками семінару - тренінгу зазначені педагоги отримали сертифікати наставників, що дозволяють розпочинати втілювати в життя реформи української освіти в частині педагогічного наставництва (менторингу).Також учасники мали можливість в рамках Програми євроінтеграції Центру європейської політики (CEP, https://www.cep.sk/) відвідати Австрію (м. Гайнбург), ознайомившись з культурною спадщиною країни. Організатором та координатором зазначеної програми є Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти (ЗІППО) в особі Іваць Оксани Михайлівни , заступниці директора з науково-дослідної роботи та міжнародної діяльності.Попереду – не тільки насичений період навчання, апробування отриманих знань у конкретних ситуаціях, а підготовка програми наставництва в Україні й безпосередня робота з вчителями.

09:38 13.03.2023

Ми - дошкільнята-українці

У Розівському ЗДО було проведено інтегроване заняття з патріотичного виховання на тему:"Ми - дошкільнята-українці".  Діти подорожували картою України, закріпили назви областей України, відгадували загадки про Україну, слухали легенди про державні символи (Прапор, Герб, Гімн), розповідали прислів'я  та приказки, грались у  ігри. Вихованцям старшої групи було цікаво та весело. Заняття, яке провела вихователь Шелемончак Тетяна Петрівна, сприяло формуванню навчально-патріотичної свідомості та ціннісного ставлення до історії, символів та мови дошкільнят.

13:30 01.03.2023

Вхід для адміністратора