A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Менторинг/наставництво - виклик сучасної освіти! 

Дата: 09.10.2023 15:05
Кількість переглядів: 115

Менторинг/наставництво - виклик сучасної освіти! 

Учителі Холмківської громади завершили навчання за міжнародною програмою розвитку менторства / наставництва, яке проходило у Братиславі (Словацька республіка) 1-5 жовтня  у рамках проєкту "Mentori,  do škôl na Ukrajine!" Семінар - практикум відбувався завдяки підтримці  Centrum pre európsku politiku SR  та Закарпатський інститут післядипломної педагогічної освіти у співпраці з Українським інститутом розвитку освіти,  Teach та Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR за фінансової підтримки фонду Konrad Adenauer Stiftung.
Учителі Холмківської громади Надія Ласько, Вікторія Юрчук, Оксана Дацюк разом із заступником відділу освіти Оленою Ганич змогли перейти від теорії менторства до практики, продовжити й удосконалити вже  розпочату навесні роботу щодо реалізації менторського проєкту. 
До слова, програма наставництва вже запроваджена і діє у навчальних закладах Холмківської громади, бо  є розуміння того, що професійний супровід учителів у сучасних умовах є актуальним і доцільним. Бо сучасний учитель — це вже не просто інструктор, він має стати хорошим ментором, фасилітатором, коучем, навіть дизайнером інноваційних навчальних середовищ. А сучасна школа — це коли вчаться не тільки учні, а й учителі. 
Тому ментор – це наставник, який має особистий досвід успіху і готовий поділитися ним, бо успіх педагогічної діяльності приходить тоді, коли є розуміння, що освітній процес  - це двосторонній рух, при якому отримуєш досвід лише тоді, коли віддаєш знання.
Отже, зміни у свідомості, мисленні, роботі - це виклик для тих, хто прагне більшого!


« повернутися

Вхід для адміністратора