A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Відкриття Інклюзивно-ресурсного центру: крок до гармонійного розвитку Холмківської громади у світі рівних можливостей

Дата: 01.12.2023 15:16
Кількість переглядів: 198

У сучасному світі, де різноманітність і включеність вважаються звичайними ключовими цінностями, необхідно розвивати інфраструктуру, спрямовану на підтримку всіх членів суспільства, незалежно від їхніх особливостей та обмежень. У цьому контексті велике значення мають інклюзивно-ресурсні центри, які надають підтримку дітям з особливими потребами.

1 грудня 2023 року, символічно напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями, Холмківська громада відзначила важливу подію – урочисте відкриття Інклюзивно-ресурсного центру.

Центр виник як відповідь на зростаючу потребу в підтримці осіб із особливими потребами та має за  мету стати безбар'єрним майданчиком для отримання якісних освітніх, корекційно-розвиткових послуг  та соціальної інтеграції. Плани та завдання на майбутнє включають розширення освітніх програм, проведення тренінгів для вчителів та батьків, а також створення інфраструктури, що відповідає потребам людей із обмеженими можливостями.

Урочисте відкриття ІРЦ відбулося в атмосфері позитиву, доброзичливості та спільнодії громади.

На святкову подію були запрошені дітки з особливими потребами які здобувають освіту у закладах освіти Холмківської громади – фахівці ІРЦ підготували для них програму знайомства та символічні подарунки.

Тетяна ВАЧИЛЯ , голова Холмківської  сільської ради, Ярослав СИВОХОП, директор ЗІППО, Лариса ШИНКАРЕНКО, директор КНП "ЦПМСД Холмківської сільської ради", Леся ДУБЕНКО, начальник відділу культури Холмківської сільської ради, Павло СЛИВКА та Олена ГАНИЧ, керівництво відділу освіти Холмківської сільської ради та батьки дітей із особливими освітніми потребами висловили свою підтримку новому центру та підкреслили важливість об’єднання сил для створення інклюзивного суспільства.

Учасники заходу відзначили важливість створення інклюзивного середовища та високий рівень соціальної відповідальності Холмківської громади, яка проявилася у відкритті ІРЦ у непростий воєнний час.


« повернутися

Вхід для адміністратора