A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Новини

Друзі з Холмківської громади

Кожна подія в моєму житті має декілька відтінків, наслідків, емоцій! Так сталося, що сумна сторінка мого життя стала початком  нового та світлого: я знайшла нових друзів, навіть більше - знайшла рідних людей! Людей, які відкрили  для мене новий рівень доброти, співчуття, турботи, захисту, щирості і ще багатьох неймовірних відчуттів та емоцій! Наша подорож, наповнена страхом, болем та відчаєм, закінчилася знайомством з неймовірною кількістю добрих, щирих, чуйних та небайдужих людей! У нас з'явилася велика закарпатська родина, з якою не хочеться розлучатися!  Поселила нас Вачиля Тетяна Юріїівна в Сторожницький ЗДО. Щиро хочу подякувати усім-усім, хто допомагав, турбувався, розраджував, намагався в будь-який спосіб розфарбувати наше життя у світлі кольори! А це прекрасна пані Мар'яна, її вірна команда: Вікторія, Марта, Мар'яна. Назавжди залишаться незабутні враження від поїздки у Карпати, організовану нашою директоркою. Ми  познайомилися з чарівною природою Карпат, пізнали дуже багато цікавого про цю місцевість та людей, які тут проживають, про їх побут та традиції. І все завдяки нашому "екскурсоводу" пану Степану. Він просто закохав нас в Карпати. Дякуємо!!! Безмежно вдячна за турботу, доброту, увагу. Дякую від щирого серця за розуміння, за добросердечність, чуйність, щирість, підтримку! Приємно знати, що такі люди були поруч. Бажаю процвітання, добра, благополуччя, гармонії і щастя! Зичу всім усього найкращого, МИРУ і сподіваюся на зустріч!           

14:53 05.05.2022

Великдень об'єднує!

У день Воскресіння Христового усі віруючі поспішають до храмів, щоб помолитися та освятити традиційні великодні кошики. Таку можливість отримали і вимушені переселенці - майже дві сотні дорослих та дітей, яких війна вигнала зі своїх домівок. Освітяни Холмківської громади постаралися та спробували максимально залучити до традиційного закарпатського святкування Великодня усіх гостей, які тимчасово проживають у закладах освіти. Вправні концівські, коритнянські та сторожницькі ґаздині наготували пасочки, шовдарь, грудку, писанки та інші смаколики і дружно - єдиною родиною - зібралися за святковим столом. 

12:41 24.04.2022

Допомога волонтерів

Уже більше 6 тижнів у закладах освіти Холмківської сільської ради знаходять тимчасовий притулок вимушені переселенці із зони бойових дій нашої Батьківщини. У п’яти закладах проживає близько 200 осіб для яких забезпечено триразове харчування, спальні місця та найнеобхідніші побутові умови проживання. Вагомий внесок у забезпечення функціонування пунктів тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб роблять волонтери, громадські організації, жителі громади та працівники закладів освіти – це забезпечення продуктами харчування, засобами гігієни, медикаментами, одягом, психологічна допомога тощо.

13:21 15.04.2022

Організація освітнього процесу у закладах освіти Холмківської громади

Відповідно до рекомендацій МОН України та зважаючи на ситуацію в країні, у всіх закладах загальної середньої освіти Холмківської сільської ради з 28.02.2022 року запроваджено канікули терміном на 2 тижні.

16:34 25.02.2022

День єднання в ЗДО громади

 16 лютого 2022 року в Україні вперше святкують День єднання, який був впроваджений указом президента України №53/2022 від 14 лютого 2022 року.

16:26 16.02.2022

Формування ефективної мережі закладів освіти у громаді

25-26 січня 2022 року у м.Київ проходив тренінг для тренерів щодо використання в роботі Гри "Оптимізація шкільної мережі" розробленої експертами шведсько-українського проєкту "Підтримка децентралізації в Україні". Від Закарпаття участь у тренінгу взяли Олена Ганич, заступник начальника відділу освіти Холмківської сільської ради та Надія Ласько, учителька Сторожницького ліцею, позаштатні лекторки Закарпатського ОІППО.  Проблема неефективних освітніх  мереж є надзвичайно актуальною для більшості громад Закарпаття, адже їх вони отримали у спадок від колишніх районів. Основна мета оптимізації мережі закладів освіти - рівний доступ та підвищення якості освіти для всіх мешканців громади. Методика представленої гри дає можливість, на основі використання реальних даних, навчати стейкхолдерів освітнього процесу аналізувати діяльність закладів освіти та формувати їх спроможну та ефективну мережу.      Дякуємо команді SKL International.org.ua та Закарпатському ОІППО   за можливість долучитися до проєкту.

16:18 27.01.2022

Вхід для адміністратора