A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Навчальний тренінг «Діагностична робота дітьми з особливими освітніми проблемами» проходив протягом 3-х днів у навчальному центрі «Неємія».

Дата: 17.06.2024 12:31
Кількість переглядів: 33

Фахівець (психолог) КУ "ІРЦ" Холмківської сільської ради Ольга Михаць взяла участь у навчальному тренінгу «Діагностична робота дітьми з особливими освітніми проблемами» проходив протягом 3-х днів у навчальному центрі «Неємія». 60 учасників, серед яких - учителі шкіл, вихователі дошкільних навчальних закладів, асистенти учителів, асистенти дитини, фахівці ІРЦ, логопеди, психологи, тифлопедагоги, дефектологи, мами дітей з ООП.

- Тренерами виступили фахівчині «Центру дитячого розвитку «ЕРУДИТ» (Рівненська область, Березне):

- Ольга ЦІПАН – засновниця та керівниця «Інклюзивний центр дитячого розвитку «ЕРУДИТ», тренерка групи підтримки для мам дітей з інвалідністю, тифлопедагогиня, викладачка соціально-побутового орієнтування для дітей з ООП,

- практична психологиня Анна Збанацька,

- логопединя-дефектологиня Юлія БОЙЧУК,

- логопединя-нейропедагогиня Ірина АНДРОЩУК.

 «Отримання таких знань – вкрай важливо та корисно для наших учителів, асистентів, психолога, адже щороку кількість дітей з особливими освітніми проблемами зростає, – зазначила директорка Ужгородського ліцею №6 імені В.С. Ґренджі-Донського Марія Гринчук. – Наші педагоги з задоволенням зголосилися пройти таке навчання. Для нас це також можливість поділитися досвідом з колегами з Рівненської області».

Ось лише деякі теми, які розглядалися на тренінгу:

- Перша консультація з батьками і дитиною з особливими освітніми потребами. Обговорення з батьками необхідності консультування в інших спеціалістів (лікарів, педагогів).

- Принципи, які допомагають успішно проводити корекційну роботу. Рекомендації педагогам по навчанню дитини з аутизмом в інклюзивному класі.

- Метод сенсорної інтеграції. АВА.

- Труднощі в читанні, дислексія, дисграфія, дискалькулія.

Паралельно фахівці консультували мам та дітей з різноманітних питань, що стосуються розвитку та навчання дітей.

Тренінг організований та проведений Навчальним центром NGO Nehemiah Ukraine у співпраці з Урядом Німеччини у рамках реалізації проєкту «ВMZ 5729».

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Вхід для адміністратора