A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Сенсорний розвиток

Дата: 12.02.2024 14:06
Кількість переглядів: 19

🐞🌺Сенсорний розвиток дитини — це важливий процес для гармонійного розвитку дитини. Як же організувати його вдома? Хочемо дати вам декілька порад щодо того, у які ігри без особливих витрат можна пограти з дитиною вдома 💠«Саморобні пазли». Розріжте на три (потім на більше) частини будь-яку предметну картинку, листівку. Спочатку зберіть картинку разом з дитиною, а потім запропонуйте їй зібрати самостійно.

💠«Пустотливі мишенята». Візьміть будь-яку картинку, листівку, світлину з журналу, книги (зображення повинне бути зрозумілим дитині), виріжте з неї квадрати, круги, трикутники. Розкажіть дитині коротеньку казочку про пустотливих мишенят, які прогризли в картинці дірки, через що ви ніяк не можете її зібрати. Далі запропонуйте дитині закрити дірки на картинці фігурами, які з неї вигризли миші.

💠"Намисто". Виріжте з цупкого паперу намистини круглої та квадратної форми. Намистини можуть бути одного кольору або різного. Посередині в намистин виріжте невеликі отвори, щоб туди вільно проходив шнурок. Запропонуйте дитині зібра-ти намисто для мами (для ляльки). 1 варіант. Усі намистини одного кольору, нанизуються по черзі: круг, квадрат. 2 варіант. Усі намистини різного кольору; чергування кольорів дитина обирає сама. У процесі діяльності запитуйте, якої форми намистина, якого кольору.


« повернутися

Вхід для адміністратора