A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Свято у "Країні Дитинства"

Дата: 31.05.2023 18:50
Кількість переглядів: 146

Цьогоріч свято Міжнародного дня захисту дітей в нашій країні відзначається в умовах воєнного стану. Для українських дітей свято має особливе значення. Адже війна забрала у них дитинство, позбавила захищеності, безпеки, батьків… Діти вмить подорослішали, відчули усю несправедливість світу, коли країна-терорист позбавляє майбутнього тебе, твою родину і рідну країну. Дуже хочеться, щоб у житті кожної дитини були лише сонячні, радісні дні, а війна, окупація, міни - це усе було несправжнім, віддзеркаленим у кіно, книгах….Щоб ніколи у реальному житті не було війни. Аби трохи розрадити наших діточок, відділом освіти Холмківської сільської ради для дітей громади 31.05.2023 року було організовано свято "Країна Дитинства" , що складалось з безлічі пазлів-заходів та тематичних цікавинок.

Запрошеними гостями були Тетяна Вачиля - голова Холмківської територіальної громади, Артур Северенчук - заступник голови, Богдан Адамчук - секретар сільської ради, Іван Словян - староста Сторожницького старостинського округу. Свято розпочав Павло Сливка - начальник відділу освіти Холмківської сільської ради, а сам захід модерувала Олена Ганич - заступник начальника відділу освіти. Учні шкіл громади порадували присутніх міні-концертом: віршами, піснями, танцями. Були організовані виставки учнівських робіт: Холмківська гімназія - виставка медівників; Концівський ліцей - виставка «Авіамоделювання» і «Чарівна шкатулка»; Шишлівський ліцей - виставка «Умілі ручки». Також працювало декілька тематичних локацій, на яких проводилися цікаві майстер-класи: «Орігамі»; «Авіамоделювання», «Чарівна шкатулка», «Джура», «Аква-грим», «Виготовлення брелоків», «Виготовлення патріотичних оберегів», «Декорування пляшки в техніці "декупаж», «Розмальовування декоративних тарілок», «Створення та декорування вишиванок з паперу», «Аеродизайн».

Особливою популярністю серед дітей користувалася локація «Аеродизайн» та «Аква-грим». До святкування долучилися артисти Закарпатського академічного обласного театру ляльок "Бавка", ГО «НЕЄМІЯ» у партнерстві з УВКБ ООН, представники Ужгородського районного управління ДСНС України в Закарпатській області. Організатори свята порадували всіх учасників солодким сюрпризом - морозивом, яким охоче поласували діти у такий спекотний день.

Усміхнені світлі очі дітей - одне з найкращих багатств світу. Сьогодні ми побачили десятки, навіть, сотні сяючих очей, скрізь лунав веселий голос дітвори. А це означає, що ми подарували їм радість, можливість, хоча б на день, забути про тривоги і війну, адже турбота про дітей, усвідомлення пріоритетності їх інтересів над інтересами дорослих мають стати філософією нашого життя.

Бажаємо миру і злагоди кожній дитині, кожній родині, усій Україні! Наснаги і мудрості батькам, педагогам, дорослим, серця яких сповнені любові до дітей!


« повернутися

Вхід для адміністратора