A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Кібербезпека та кібергігієна

Дата: 07.12.2022 11:32
Кількість переглядів: 278

5-6 грудня 2022 року  педагоги Холмківської громади взяли участь у тренінгу «Основи кібербезпеки: кібергігієна та методи викладання». Організаторами тренінгу виступили CRDF Global, Закарпатська обласна військова адміністрація та департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації – обласної військової адміністрації за підтримки Ради національної безпеки і оборони України та Державного Департаменту США.

Педагоги мали можливість ознайомитися з основами безпечного користування інформаційними технологіями, вивчити основні правила кібергігієни, медіаграмотності та сучасних методів викладання для школярів, дізналися про основні загрози в інформаційному просторі, які можуть призвести до компрометації особистих та/або державних даних, отримали основні рекомендації щодо захисту власних даних та засвоїли правила безпечного користування електронними пристроями та додатками. По завершенню тренінгу  всі учасники отримали сертифікати.

Розробниками було представлено безоплатний онлайн-курс “Основи кібербезпеки для школярів”, який допоможе учням відрізнити правду від фейків; розкаже, як безпечно спілкуватися в інтернеті; навчить, як вберегти свої дані від шахраїв тощо. Учасниками можуть стати як учні, так і вчителі та батьки, а контент курсу – це анімаційні ролики із яскравими персонажами та завданнями, що допомагають легше його засвоїти. Курс розроблено CRDF Global в Україні у співпраці з ГО “Смарт освіта” та технічними експертами компанії Technomatix за підтримки Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги Європі та Євразії).


« повернутися

Вхід для адміністратора