A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

День Вишиванки у ЗДО громади

Дата: 23.05.2022 13:32
Кількість переглядів: 356

Щороку у третій четвер травня відзначається Міжнародний День вишиванки. Збереження українських цінностей та популяризація їх серед дітей - одне з пріоритетних завдань закладів дошкільної освіти нашої громади.

Цього дня ми шануємо наш національний оберіг – прекрасну українську вишиванку. Вона зберігає споконвічні традиції нашого народу та об’єднує українців, проводячи такі заходи ми вчимо дітей пам’ятати про своє коріння, виявляти бажання гідно носити вишиванки, любити Україну. 

В Розівському ЗДО вихованці дізналися ще більше  про особливості національного одягу українського народу, зокрема, вишитої сорочки, її значення, особливості колориту та символіки національного одягу . Дітки з захопленням розглядали вишиванки один одного і передали всю красу орнаменту  під час образотворчої діяльності.

В Коритнянському ЗДО дітки та працівники теж долучилися до свята, навіть найменші вихованці виготовили український стяг.

А в  Шишлівському ЗДО було організовано та проведено цікаве дійство «Вишиванка-символ Батьківщини» за участю дітей та педагогів закладу. В святковій залі лунали українські вірші,  пісні, зокрема діти виконали гімн Українських січових стрільців «Ой у лузі червона калина».

Вишиванка – для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята. Це – символ приналежності до роду та нації, а у наш час ще й один із символів, за яким вирізняється наш народ у багатомірному, багатобарвному глобалізованому світі. Яскраві кольори, фантастичні візерунки-символи, багатство фантазії майстрів – усе це і є вишиванка.

Проводячи такі заходи, ми вчимо дітей пам’ятати про своє коріння, виявляти бажання гідно носити вишиванки, любити Україну, єднатися, бо ми всі – одна родина. Бережімо, пам’ятаймо та пропагуємо українську вишиванку, єдину і неповторну. Адже ми українського роду, а йому нема переводу.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора