A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Тиждень Толерантності у Коритнянському ЗДО

Дата: 15.12.2021 13:49
Кількість переглядів: 260

                Готуючись до Тижня Толерантності та під час його проведення педагогічний колектив Коритнянського ЗДО працював над тим, щоб пояснити дітям, що таке толерантність, закріпити цю інформацію та урізноманітнити освітній процес.

         Директором  закладу Мількович Т.М. було видано наказ від 25.11.2021 року №32 «Про проведення Тижня Толерантності», вихователем Полончак А.М. складено заходи  по проведенню Тижня Толерантності. Були заплановані тематичні дні «Вчимося доброти у сонечка»» (29.11.21), «Ми відповідальні за свої вчинки» (30.11.21), «Ми спритні та смиливі» (01.12.21), «Дружба без довіри – це не дружба» (02.12.21), «Відповідальність – важлива якість» (04.12.21).

 Базуючись на загальних заходах, вихователі складали календарні плани. При потребі вони одержували індивідуальні консультації. План наповнився конкретним змістом освітньої роботи з дітьми.

Протягом Тижня Толерантності  з дітьми була проведена відповідна освітня робота:

– заняття  «Вчимося доброти у сонечка», «Ми відповідальні за свої вчинки», «Ми спритні та смиливі», «Дружба без довіри – це не дружба», «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин».

– бесіди «Чистота – запорука здоров’я», «Твоє життя – твій вибір», «Хто такий справжній друг», «Чому не можна брехати?», «Будь старанним і відповідальним», «Що таке дружба?»;

– дидактичні ігри «В якому вчинку живе добро». «Кошик добрих справ», «Назви слово, протилежне за значенням», «Інтерв’ю», «Оціни вчинок», «Хто де живе?», «Нагодуй тваринку», «Пташине меню», «Настрій мого друга» «Чим можна гратися дітям, а чим ні», « Кому що потрібно для роботи»,  «Правильно-неправильно», «Що корисно для здоров’я», «Добре – погано», «Можна – не можна»;

– використання художнього слова: віршів «Здрастуй, сонечко!» М.Познаньської, оповідання Т. Юрміна «Яка ж професія найкраща», українських народних казок «Коза-дереза», «Котик і півник», «Колобок», «Вовк та семеро козенят», «Троє поросят», «Солом'яний бичок», перегляд мультфільму «КоМарко» https://youtu.be/M8AXonx8Q2g та ін.;

– театралізована діяльність: показ театру «Корисні поради для малят», показ лялькового театру «Чому не приходить зима»;

– інсценування казок «Кицькин дім», «Колобок», «Коза-дереза»;

– тематична розвага «Острів Дружби»;

– продуктивні види діяльності: виготовляти «долоньку доброти», аплікація «Метелик», малюнок «Портрет друга»;

– сюжетно-рольові ігри: «Водії», «Лікарня», «Кухарі», «Перукарня», «Лікарня для тварин» та ін.;

– вирішення проблемних ситуацій «Безпритульні тварини».

– уроки доброти «Пригоди Марка»;

– будівельно-конструкторські ігри: будинок для тваринок, «Дорога», «Широка дорога – вузька дорога»;

– рухливі ігри: «Знайди свій будинок», «Передай далі», гра-естафета «Тунель»;

– конкурс малюнків своїх домашніх улюбленців.

Всі заходи, які були заплановані протягом Тижня Толерантності – вчасно проведені. Діти добре засвоїли основні поняття толерантності, адже знання подавалися у формі гри, казки та практичних занять.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора