A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Супервізія у школі

Дата: 08.11.2021 08:45
Кількість переглядів: 300

У відповідності  наказом МОН України від 18.10.2019 р. № 1313 «Деякі питання організації та проведення супервізії» Закарпатський обласний інститут післядипломної освіти спільно з Українським інститутом розвитку освіти  підготували за спеціальною тренінговою програмою  регіональних супервізорів з числа педагогів, які вже залучені до Нової української школи, впроваджують сучасні методики і практики навчання учнів. 

Всі учасники тренінгів ознайомились із  завданнями супервізорів у процесі впровадження концепції Нової української школи, набули вмінь проведення  наставницьких бесід з учителями з проблем, що можуть виникати у їх практичній діяльності,  удосконалювали  свої навички активного слухача тощо.

Наступний крок у діяльності супервізорів – надання вчителям дієвої педагогічної підтримки, адже супервізори не будуть здійснювати перевірку роботи вчителів чи контролювати їх, а допомагатимуть долати професійні труднощі, протидіяти стресу, запобігати професійному вигоранню, зміцнювати позитивну самооцінку і  зростати  професійно.

Основні форми проведення супервізії:

– індивідуальна, що передбачає здійснення одного чи кількох наставницьких циклів (бесіда з планування, спостереження, бесіда з рефлексії, створення плану професійного розвитку);

– групова, що передбачає спільне обговорення, обмін досвідом і аналіз результатів діяльності професійних груп з метою підтримки і прогнозування подальшого професійного розвитку учасників освітнього процесу.

Якщо вчитель (група вчителів) потребує допомоги супервізора, треба обрати супервізора зі списку, що надається, подати запит на супервізію керівнику закладу освіти та отримати у нього контактні дані супервізора. Подальші питання, пов’язані зі співпрацею з супервізором, з’ясовуються в індивідуальному порядку з ним самим.

Супервізія – вимога сьогодення. Система супервізії допоможе учителям реалізувати цілі і завдання НУШ, долати труднощі та зростати професійно.

Супервізію у закладах  загальної середньої освіти Холмківської громади будуть здійснювати сертифіковані педагоги:

Дацюк Оксана Володимирівна - учитель вищої категорії, "Старший вчитель";

Юрчук Вікторія Тиборівна - учитель вищої категорії, "Старший вчитель".


« повернутися

Вхід для адміністратора