A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Діти повинні жити у світі краси, творчості, фантазії, малюнку

Дата: 28.09.2021 16:25
Кількість переглядів: 244

В. Сухомлинський зазначав: «Кожна дитина не тільки сприймає, але й малює, творить, створює. Те, як дитина бачить світ, - є своєрідною художньою творчістю. Образ, шо сприйняла й одночасно створила дитина, несе в собі яскраве емоційне забарвлення. Діти переживають бурхливу радість, сприймаючи образи навколишнього світу і додаючи до них що-небудь з фантазії. Емоційна насиченість сприйняття – це духовний заряд духовної творчості.»

Творча діяльність розвиває почуття дітей. Здійснюючи процес творчості, дитина відчуває цілу низку позитивних емоцій як від процесу діяльності, так і від отриманого результату. Творча діяльність сприяє більш оптимальному та інтенсивному розвитку вищих психічних функцій, таких як пам’ять, мислення, сприйняття, увага.

Саме тому у дошкільних закладах нашої громади значна увага приділяється розвитку творчих здібностей вихованців, проведенню занять, що сприяють гармонійному та всебічному розвитку особисті дошкільнят. З метою матеріального забезпечення зазначених заходів, відділом освіти Холмківської сільської ради придбано товари для творчості, зокрема акварельних фарб, гуашевих фарб, кольорового паперу та картону, пластиліну, клеїв, безпечних дитячих ножиць, альбомів, кольорових олівців тощо.


« повернутися

Вхід для адміністратора