A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

День цивільного захисту в Коритнянському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів

Дата: 21.05.2021 13:58
Кількість переглядів: 210

Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 21 травня у Коритнянському ОЗЗСО І-ІІІ ступенів  відбувся  День цивільного захисту.
 

Учні та педагогічний колектив школи удосконалили свої теоретичні знання  та практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти , щоб захистити своє здоров'я та життя.

Вранці школярі зібрались на подвір’ї закладу освіти,   де було оголошено план проведення Дня цивільного захисту та продемонстровано засоби індивідуального захисту ( протигази, распіратори, ватно-марлеві пов'язки, загальнозахисні костюми).

На першому уроці у цікавій та змістовній формі класні керівники розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу та про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, про правила поведінки на водоймах; провели вікторини «Основи поведінки учнів у надзвичайних ситуаціях». 

Завершальним етапом була евакуація всіх присутніх зі  школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій. На подвір'ї учнів чекали працівники ДСНС у Закарпатській області, а саме: Петровці В.М. - командир відділення, Синько В.В. - пожежник-рятувальник, Поцен Є.Ю. - старший пожежник-рятувальник, Малинич І.В. - водій пожежної машини. Рятувальники  розповіли  про пожежну машину, її будову. Учні мали можливість оглянути кабіну пожежної машини, спробували "гасити умовну пожежу". 

 День цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Бути обізнаним!» проведено цікаво та повчально.   Усі переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.


« повернутися

Вхід для адміністратора