A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Вчимося демократії

Дата: 10.12.2021 13:42
Кількість переглядів: 223

10 грудня відзначається Міжнародний день прав людини. Традиційно на уроках правознавства та громадянської освіти проводяться просвітницькі акції, спрямовані на усвідомлення та вивчення   демократичних процесів у державі. Вчитель історії Сторожницького ліцею Ласько Надія Федорівна провела інтегрований урок - гру «Вибори сільського голови»  з учнями 9 та 10 класу. Оскільки мова йшла про місцеве самоврядування та можливості громади впливати на  органи влади, вчителька запросила на урок старосту села Сторожниця Івана Степановича Слов'яна.

Було проведено імітацію справжніх виборів. Спочатку Надія Федорівна ознайомила присутніх із виборчими системами різних держав,втому числі і в  Україні, а потім розпочалися вибори. Були визначені кандидатина на посаду голови та їх  довірені особи, які заздалегідь готували свої програми та виступи. Запрошені педагоги стали членами виборчої та лічильної комісій. Учні презентували свої програми, опісля всі голосували. Очікувано переміг кандидат, якого дуже яскраво представила довірена особа – учень 10 класу, голова учнівського самоврядування Гайданка Олександр.  Гарно представила свого кандидата Сливка Домініка. Учениця 9 класу Дяченко Дарія спробувала свої сили у публічній діяльності.

Староста села Іван Слов’ян чесно визнав, що вражений активністю та підготовленістю дітей у такому складному питання, як демократичні процеси. Він дав оцінку програмам кандидатів, розповів з власного досвіду, яким тезам передвиборчої програми не потрібно вірити та яким чином громада села може впливати на рішення місцевої влади.

Підводячи підсумки уроку, діти правильно відмітили, що громадяни України на виборах повинні аналізувати передвиборчі програми кандидатів у депутати  та думати , кого обирати до органів влади.

Дякуємо старості села Івану Степановичу Слов'яну  за те, що  відгукнувся на запрошення та взяв активну участь у проведенні уроку. Сподіваємося на тісну співпрацю і надалі.


« повернутися

Вхід для адміністратора