A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти Холмківської сільської ради
Ужгородського району Закарпатської області

Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» 

Дата: 21.08.2021 15:07
Кількість переглядів: 346

Всеукраїнський серпневий форум «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» 

 

19-20 серпня на території Чернівецької області відбулася Всеукраїнська стратегічна сесія «Реформа освіти в умовах децентралізації. Якісна освіта для кожного», яка проходила у рамках Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху».

До участі у сесії були запрошені представники територіальних громад з усіх куточків України – освітні управлінці, керівники закладів освіти, представники органів місцевого самоврядування. Закарпаття представляли двоє делегатів ­­- Олена Ганич, в.о. заступника начальника відділу освіти Холмківської сільської ради та Олеся Калинич, начальник управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради.

Під час роботи сесії учасники долучилися до Телемосту Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху», який проходив у Києві в очній формі, під головуванням Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. Модератором сесії був Сергій Дятленко, експерт з питань освіти Офісу підтримки реформ при Мінрегіоні.

Возможно, это изображение (3 человека, в том числе Сергій Дятленко и Олеся Калинич, люди стоят и в помещении)

Перший день форуму проходив у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича та Чернівецькому багатопрофільному ліцеї для обдарованих дітей. Були розглянуті питання фінансової автономії шкіл,  критерії освітньої децентралізації та створення ефективної мережі закладів освіти територіальної громади.

untitled image

20 серпня делегати знайомилися з досвідом роботи Мамаївської сільської ради та Лужанського опорного закладу загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів імені Василя Орелецького. Обмінятися досвідом, навчитися новому  учасники сесії мали змогу під час діалогових платформ «Опорний заклад – шлях до якісної освіти в територіальній громаді», «Центр професійного розвитку педагогічних працівників: виклики та перспективи» та майстер-класу «Технологія приготування страв за новим 4-х тижневим меню у ЗЗСО».

Возможно, это изображение (1 человек и стоит)

https://www.bagatoproflyceum.pp.ua/

https://mamaivska-gromada.gov.ua/

https://lugzos.com.ua/


« повернутися

Вхід для адміністратора